CityDesign in de media

Kunstenaar Dave De Rop versiert nieuwe winkel met graffiti

09/09/2009, Het Nieuwsblad, bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=GQ2ETQTA

Kunstenaar Dave De Rop versiert nieuwe winkel met graffiti

dave de rop graffiti muur Baeken

TURNHOUT - Dave De Rop, de wereldbekende kunstenaar, heeft de nieuwe winkel City Design van Paul Baeken versierd met graffiti. De nieuwe designwinkel van Paul Baeken, bekend van Baeken Verhuizingen, opent op 3 oktober op een boogscheut van de Grote Markt.

De familie Baeken is een begrip in Turnhout. Hun winkel Succes Meubelen Design werd opgericht in 1958. 'Vanaf mijn vijftiende stond ik mee in de zaak', zegt Paul Baeken. Zes jaar later startte hij het verhuisbedrijf Baeken Verhuizingen. Onlangs opende Baeken nog een selfstorageruimte, die ook uniek is in de Kempen.

'Ik wil nu terug naar mijn roots. Deze designwinkel is een droom die werkelijkheid wordt. Naast meubelen zal ik er ook parfums en andere geschenkartikelen verkopen.'

Baeken kocht een pand in de Herentalsstraat, liefst 600 vierkante meter groot. 'We kiezen voor zwart-wit omdat onze spullen al veel kleur hebben. De achterste wand is helemaal zwart en die laten we door Dave De Rop beschilderen. We zijn fier dat hij het wil doen, zeker als je weet dat hij al voor Hugo Boss en Paul Gaultier gewerkt heeft.'

Het is een muur geworden met erg kleurrijke figuurtjes. Ook speelkaartsymbolen werden erin verwerkt. 'Ik had op voorhand al iets in gedachten, maar ik had nog niets in detail uitgewerkt. Ik heb er een dag voor nodig. Het moet vooruit gaan, want binnenkort zit ik alweer in Mexico en daarna nog in Frankfurt voor exposities', besluit de kunstenaar.